Dag 4: Bamberg

Af vores “udvalgte” byer, har det nok været Bamberg vi på forhånd havde hørt bedst om. Af samme grund havde vi valgt kun at skulle køre et lille stykke i dag, og dermed nå frem lidt hurtigt. Byen skuffer skam heller ikke!

Byens centrum består af to dele – den østlige der mest er præget af cafeer og shopping og den vestlige del, der mest er præget af kultur og historie. Her finder man for eksempel domkirken plus en hel del andre kirker, en meget smuk rosenhave bag “Neue residenz”.

Frem til kl 14 var det bare behageligt lunt slentrevejr uden at være drønvarmt. Herefter kom regnen, og den fortsatte så resten af dagen.

Men – så var det jo heldigt at der var gode shoppemuligheder, hvor både Anne og Flemming købte nye regnjakker…

Egentlig havde vi udset os et steakhouse, men alt var optaget – og lige ved siden af lå en pizzarestaurant. Der var stuvende fuldt, men vi fik at vide at vi bare kunne vente lidt, så ville der blive en plads. Flemming og Anne startede med en vitello tonnato – i en virkelig smagfuld og rigelig udgave!

Dernæst kom til pizzaerne. Annes var med kantareller, bacon og friske små tomater – meget lækker kombination! Flemmings var med pecorino, rosmarin og skinke – og smagte også rigtig godt. Julie valgte den klassiske prociutto – og den var også fin. Vinen derimod…!!! eller hvad vi nu skal kalde det: Flemmings “dyre” Barbera rødvin smagte af saftevand og Annes hvidvin smagte bare af vand. Julies cola var den eneste drikkevare der var rigtig drikkevenlig…! Tjenerne fór rundt, så vi opgav på forhånd at brokke os over det.