Dag 9: Zugspitze

I dag var dagen, hvor vi ville op på Tysklands højeste punkt: Zugspitze – knap 3 km højt. Her fra vores by går et lille tog der er trukket på særlige tandhjul, og dét får det brug for, for det skal nemlig stige sådan cirka 1000 meter OP af bjerget. Det tog en god time at køre med toget. De sidste 20 minutter kørte vi inde i en tunnel, men da vi kom ud stod vi faktisk midt på en sneklædt gletcher! I sol, men jo kun et par graders varme, så det var godt vi havde de varme trøjer med. Fra dette punkt tog vi en lift helt op på toppen. Der var meget smukt!

Vi indtog frokosten dér på bjergtoppen, inden vi tog en anden lift ned ad bjerget igen, men denne gang på den anden side, så vi endte helt ned ved Eibsee (søen vi var ved den første dag).

Og derfra tog vi så bussen tilbage til GaPa, hvor bilen jo var parkereret.

Og imens vi var på vej hjem tikkede lige en sms fra Marie og familie ind. Havde vi ikke lige lyst til at køre de 20 min til Østrig for at besøge dem også. Så kunne pigerne nemlig også bade sammen i et badeland der ligger lige der hvor de bor.

Så efter en tidlig og lidt hurtig aftensmad, tog vi et smut over grænsen til Østrig.

Pigerne fik badet, mens de voksne fik snakket lidt (mere)!