Dag 11: Alpspitze

Formiddagen blev indledt med en lille køretur til Murnau am Staffelsee – en ganske køn og hyggelig by beliggende tæt på en smuk sø. Vi startede med at gå en tur i selve byen, hvor det også lige blev tid til en kop kaffe.

Efter kaffen kørte vi lidt længere nordpå. Og tættere på selve søen. Vi fandt en rigtig dejlig frokostrestaurant med noget for alle vores maver, hvorefter vi lige nåede at nyde udsigten over søen inden vi kørte videre.

Så vendte vi bilen hjem mod “egen by” og egn, hvor vi fandt endnu et bjerg vi kunne bestige med kabelbane: Vi tog først op til Alpspitze. Herfra kunne vi først gå op til “AlpspiX” – et kæmpe stort “kryds” der lå så man kunne gå gå ud på det, og derfra se milevidt i mange retninger. Derudover var endevæggen af glas, så man følte lidt man svævede deroppe!

Derefter tog vi en ny kabelbane lidt ned af bjerget. Derfra kunne vi gå en halv times tid ad en smuk bjergvej, der førte os gennem smukke udsigtspunkter og landskaber. Flere steder kunne vi se huler ind i klipperne, og det ene sted kunne Julie nå ved at klatre lidt:

Aftensmaden blev indtaget hjemme i huset. Men først skulle Anne og Flemming jo lige købe ind. De har mange lækkerier i sådan et helt almindeligt Edeka hér i Tyskland! På opfordring smagte vi også “Thüringer bratwurst” (ikke på billedet): Mums en lækker pølse med masser af krydderier!