Dag 14: Herlig søndag

Som nævnt var alle butikkerne jo lukket om søndagen, så vi købte et dagskort til tog/bus/metro – så vi let kunne komme rundt og se på byen.

Vi startede med at tage til Schloss Charlottenburg og ikke mindst den meget smukke park der ligger dér. Den første del af parken er smukt anlagt med blomster, bede, springvand og statuer, hvor den anden (bagerste del ift slottet) er mere vild og ligner dyrehaven lidt. Vejret var fantastisk, så vi nød bare at slentre gennem parken.

Af grunde vi ikke helt forstod var der pludselig alligevel nogle enkelte butikker midt i byen der havde søndagsåbent…. og de lokkede jo. Og da vi i forvejen havde booket bord på den legendariske burger restaurant Hard Rock Cafe midt på Kurfürstendamm (den store shoppegade), blev de to ting kombineret.

Julie gad ikke rigtig mere byvandring, så efter frokost (og shopping) satte Flemming og Anne Julie af ved hotellet, og tog herefter ud og slentre noget mere. Valget faldt på “musemsinsel”. En hel ø fyldt med museer og parker. Ikke for at gå på musem, men for at opleve mennesker og sommer midt i Berlin. Sikke en stemning der kan være midt i en storby! Vi oplevede organiseret dans et sted, gode kunstnere flere steder (opera, spansk guitar, fløjtenist forskellige steder). Så det blev til dase-gå-tur og et enkelt glas rosé på vejen

Efter et kort hvil på hotellet tog vi om aftenen til en ny bydel nord for Spree (floden der bugter sig gennem byen). Her havde vi udset os en fransk bistro – der viste sig at ligge et kvarter der mest af alt minder om de charmerende steder på Nørrebro. Vi fik en dejlig meget klassisk fransk aftensmad, her er Annes dessert afbilledet.